Slædehunde

Slædehunde
I denne artikel skal vi se lidt nærmere på de forskellige racer, der går under betegnelsen slædehunde

Se Netflix, Hulu, Fox mv. fra USA - Unlocator

Når man skal have en ny hund, er der mange overvejelser at gøre sig. Hvilken slags familieliv skal hunde passe ind i, hvor meget kan man tilbyde en hund, er der andre dyr i husholdningen, og hvilken race skal det så være? Vi har før skrevet lidt om de forskellige racer, som for eksempel irske ulvehunde og hvide schweiziske hyrdehunde, men i dag skal det handle om slædehunde.

Vi skal blandt andet se på deres distinktive karakteristika, deres historie, og hvad, du skal være opmærksom på, hvis du går med tanker om at erhverve dig en slædehund

Slædehunde er en fællesbetegnelse for en gruppe af hunde med en lang række fællestræk. Disse hunde kommer oprindeligt fra de forskellige kolde og arktiske egne rundt om i verden og er i mange år blevet brugt til at trække slæde, som kunne transportere mennesker og forsyninger til og i områder, der ellers ikke kunne nås.

Slædehunde
Foto: Jérémy Stenuit // Unsplash
 

Alaskan Malamute

Der er som sagt en række forskellige racer, som hører under kategorien slædehunde og vi starter med Alaskan Malamute. Disse majestætiske hunde stammer, som navnet antyder, fra det kolde Alaska, hvor de stærke og robuste hunde på grund af deres styrke og utrolige udholdenhed blev brugt til at transportere tung last over lange distancer. De er ikke de hurtigste hunde, men er i stedet designet til at trække det tunge læs. Det er en meget selvstændig hund, som generelt er venlig overfor mennesker, men som har en tendens til at have det lidt svært med andre hunde, da de er vant til at indgå i et kobbel med et veldefineret hierarki. Så hvis du i forvejen har andre hunde, er det værd at overveje, om en Alaskan Malamute ville være en god tilføjelse til koblet.
 

En Alaskan Malamute har brug for at blive aktiveret. Den har brug for meget motion og arbejdsopgaver, der giver mening for den. Den har også brug for en stærk leder, der så at sige kan lede ”koblet”, men hvis man kan give den masser af frihed, motion og faste rammer, så er det en helt fantastisk hund til den rigtige ejer.

 

Siberian Husky

Rusland er kendt for mange ting, såsom deres præsident, borsjtj, deres vidunderlige arkitektoniske mesterværker, og så huser landet nogle af de bedste pokerspillere i verden her iblandt Mikhail Shalamov, Igor Kurmanov og andre sportsstjerner som for eksempel tennisspilleren Maria Sharapova. De er også kendt for at være ophavsland til racen Siberian Husky, som oprindeligt blev brugt som slædehund af nomadefolk i det nordøstlige Sibirien, hvor den kunne trække forsyninger og mennesker igennem den kolde tundra.  
 

En Siberian Husky har udseendemæssigt mange træk til fælles med en Alaskan Malamute og er en fantastisk smuk hund, men hvor en Malamute er god til at trække tunge læs over lange distancer, så er huskyen hurtig og meget ivrig. Den fungerer godt i flok, er tålmodig og god til børn. Den kræver også en stor del motion og en selvsikker ejer, men hvis den bliver aktiveret tilstrækkeligt med meningsfyldte opgaver, så er det en skøn hund for alle aldre. Den er lærenem, og unghunden vil kunne få meget ud af hvalpetræning, men det er samtidig en meget selvstændig og egenrådig hund, som gerne vil lytte, men kan have svært ved at holde koncentrationen.
 

Slædehunde
Foto: Ellie Lord // Unsplash

 

Grønlandshund

En Grønlandshund er, som navnet også antyder, oprindeligt fra Grønland, og de er en af verdens ældste hunderacer. De blev brugt af eskimoerne til jagt og transport af både mennesker og oppakning. De er samtidig meget stærke, loyale, og tålmodige. De trives fremragende i flok, har et stort behov for bevægelse og for at bruge sine kræfter på at løbe, trække, og finde spor. Den har et meget veludviklet jagtinstinkt, og hvis den bliver stimuleret korrekt, er den en af de mest hengivne og godmodige hunde. Den kræver dog en ejer, der selvsikkert kan føre an, og som kan læse sin hund og give den, hvad den har brug for.

 

En krævende, men god ven

Overordnet set er slædehunde fremragende ledsagere – hvis man altså har tålmodighed og tid til at stimulere dem og give dem al den motion, de kræver. De fleste slædehunde har en meget tyk pels og gerne flere lag, hvilket kræver lidt pelspleje. De fælder en del og skal gerne børstet regelmæssigt. De er ikke velegnede racer til dem, der ikke har haft hund før, men hvis man har en forståelse for, hvad de kræver og kan opfylde deres behov, så har man en ven for livet.

Lignende Artikler
11  facts om hunde

11 facts om hunde

Hunde er kendt for mange ting, og vi forbinder dem ofte med at være menneskets bedste ven. Men hvorfor er det lige at hunde er så specielle? Læs med her og lær 11 nye facts om menneskets bedste ven.
Newfoundlænder (NewFen)

Newfoundlænder (NewFen)

Newfoundlænder er en stor hund, den er oftest sort - men kan også findes i brun. Hunden er meget mild, og rolig.
Hvid Schweizisk Hyrdehund (Hvid Schæfer)

Hvid Schweizisk Hyrdehund (Hvid Schæfer)

En Hvid Schweizisk Hyrdehund er en utrolig trofast, arbejdsvillig og intelligent hund. Den er super som familiehund, og er god at have omkring børn.
Hundeforsikring - forsikring til din hund

Hundeforsikring - forsikring til din hund

Når du har en hund, så skal du have en lovpligtig ansvarsforsikring. Du kan også supplere med yderligere hundeforsikring der dækker flere ting.
Hvalpe træning

Hvalpe træning

Den første hvalpe trræning starter allerede hos sælgeren. Når man får hvalpen helt hjem er det så tid til den mere seriøse træning. At træne en hvalp skal være sjovt og ikke være forbundet med noget som hvalpen ikke bryder sig om.

Børn og hunde

Børn og hunde

Hvis man har både børn og hunde, er det vigtig at forholdet mellem dem er godt. Barnet skal lære at respektere hunden og derved få en god ven.

Hunde i bilen

Hunde i bilen

Mange hundejere kendet det at have hunde i bilen. Men hvad enten det er en kort eller længere tur skal man huske at varetage hundens behov.

Førerhunde

Førerhunde

At have en førerhund er en virkelig god ting når man er blind eller svagtseende. Hunden både fører dig rundt men bliver også din bedste ven.

Den irske ulvehund

Den irske ulvehund

Den irske ulvehund er en særpræget race. Denne hunderace er meget stor og grov i det mere har det blideste og godmodigste væsen. Så her kan man ikke tale om at bedømme hunden på hårerne.

Hunde alene hjemme

Hunde alene hjemme

Hunde er generelt ikke glade for at være alene hjemme. Men kan kan gøre en masse ting for at gøre det lettere for dem. Hunde alene hjemme har desværre ofte tendens til at ødelægge ting eller gå og hyle højt. Læs i denne artikel hvordan du kan afværge en del af dette.

Verdens mindste hunderace chihuahuaen

Verdens mindste hunderace chihuahuaen

Chihuahuaen er som sagt verdens mindste hunderace. Den bliver ikke højere end 15-23 cm og har en vægt på ca. 1-3 kg. Chihuahuaen stammer fra Mexico, og selve navnet kommer fra den størte provins i Mexico.

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel

Racen Cocker Spaniel er er en gammel race der går helt tilbage til 1100 tallet. De var især brugt til jagt på skovstepper, som oversat til engelsk hedder wood-cock. Det er derfra den har sit navn Cocker Spaniel. I dag er de mere brugt som selskabshunde.

Hundefoder

Hundefoder

Får din hund det rigtige hundefoder? Der findes rigtig mange mærker og kvaliteter af hundefoder og det kan være en ren jungle af finde rundt i.

Hundetøj

Hundetøj

Mange hundeejere finder det sjovt og sødt at købe tøj og små dragter til deres hunde. Der findes et væld af disse dyreatikler rundt hos både dyrehandlere og dyreforretninger. Hundetøj er især populært hos små hunde, man skal bare være opmærksom på at det ikke på nogen måde er til gene for hunden.

Allergivenlige hunderacer

Allergivenlige hunderacer

Allergi kan ramme os alle. Det er især trist for dyreelsker der kan lide hunde. Man er nødt til at take op til overvejelse hvad man gør og hvor svær allergien er. Men fortvivl ikke for der findes faktisk allergivenlige hunderacer.

Agility

Agility

Mange hundejere træner agility med deres firbenede venner. Man kan endda selv bygge en agilitybane derhjemme hvis man har en have med god plads.

Kamphunde og muskelhunde  i Danmark

Kamphunde og muskelhunde i Danmark

Rigtig mange mennesker holder hund i Danmark.  Men det er de store hunderacer såsom:  Bull Terrier, Pit Bull, Staffordshire Bull Terrier og Amerikansk Staffordshire Terrier, der anses for at være muskelhunde eller kamphunde. Igennem årerne er kamphunde blevet mere og mere udbredt i Danmark. 

Hundenavne

Hundenavne

Når man får en hvalp kan det være svært at finde et navn til den. Der findes rigitg mange hundenavne som er rigtig søde og kære. Der findes hundenavne der både passer til hanhunde og hunhunde og enkelte kan dog passe til begge køn.
Hunde fra udlandet

Hunde fra udlandet

Der findes mange hjemløse hunde i udlandet, især Spanien har mange af disse hunde løbende frit omkring. Folk der overvejer en adoptere en hund fra udlandet kan kontakte et af de mange hundeinternater der tager disse hunde til sig og prøver at finde et hjem til dem hjemme i Danmark.
Bag selv dine hundekiks

Bag selv dine hundekiks

Hjemmelavede hundekiks eller godbider er altid en favorit hos din hund, de er både sunde og lækre.  De kan dog ikke holde sig så længe som de købte og skal opbevares i en tætsluttende dåse. Men man ved hvad der er i og kan derfor tilpasse opskrifter efter hvad hunden kan lide.
Når hvalpen skal hjemmefra

Når hvalpen skal hjemmefra

Der er mange ting at tage hensyn til når hvalpen skal hjemmefra. Den lille nye hvalp skal helst have noget med der gør den tryg så den bedre kan klare de store omvæltninger der vil komme for den. Her er nogle gode råd til hvordan du kan hjælpe din hvalp på vej.

Salg af hunde

Salg af hunde

Her kan man få information om køb og salg af hunde. At anskaffe sig en hund, er noget der kræver en del overvejelser. Man er nødt til at finde ud af om en hund passer ind i hverdagen inden man køber hunden, ofr den lever en 12-15 år.
Racehunde

Racehunde

Om racehunde er bedre en "gadekryds" tages der ikke stilling til i denne artikel. Til gengæld kan man her læse om nogen af fordelene ved at vælge en racehund.
Jagthunde

Jagthunde

Man opdeler jagthunde efter deres "kundskaber". Det er nemlig ikke alle jagthunde, der er lige egnede til alle former for jagt. De er i høj grad specialiserede til at kunne bestemte ting
Hundesygdomme

Hundesygdomme

Hunde bliver som regel sjældent syge, men det sker alligevel en gang imellem. Nogle af sygdommene kan forebygges, men ikke alle. Derfor er det vigtigt at kende til de mest almindelige og så gøre god brug af sin dyrlæge
Hundeklubber

Hundeklubber

Der findes mange hundeklubber rundt omkring i landet. En stor del af dem, er klubber for racehunde, men der findes også en del, der er klubber for specielle gøremål med hunde. f.eks. jagthundeklubber
Hundeinternater

Hundeinternater

Der er forholdsvis mange hundeinternater i Danmark, så der skulle være en chance for at finde et i nærheden af hvor man bor, næsten uanset hvor man bor henne i landet.

Hundebilleder

Hundebilleder

Mange mennnesker elsker hunde. Nogle endda så meget at de samler på hundebilleder. Men hvad er det lige der gør at billedet er værd at samle på? Skal der bare være en hund på, eller er der andre kriterier?
Hunde navne

Hunde navne

Når man skal til at anskaffe sig en hund, så skal den også have det rigtige navn, men hvad skal det nu lige være? Hvis man savner inspiration, kan man søge på nettet med "hunde navne"
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk