Klovnefisk

Klovnefisk

Klovnefisken er en særdeles farverig fiskeart. Den lever i Stillahavet omkring koralrevene. Klovnefisken er ikke en særlig god svømmer, hvilket gør at den er nødt til at gemme sig mellem søanemonens tentakler.



Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Klovnefisken lever gerne i små grupper og har en meget særpræget levevis. Hvis en hunfisk dør bliver hannen til en hunfisk. Dette bevirker at den fortsat kan fremavle små klovnefisk til sin gruppe. Hunnen lægger op til 100-1000 æg af gangen. Her er det hannen der våger over æggene som gemmes ved søanemonens skyggesider.

Søanemonen er jo en giftig art af vandmanden, ligner dog en plante. Klovnefisken beskytter sig mod søanemonens gift ved at omsvøbe sig med en slags slim. De to dyrearter lever således godt med hinanden og klovnefisken har et godt tilholdssted imod f.eks. rovfisk. Klovnefisken gør dog også sin gav her, den logger simpelthen andre fisk til via sin farvestrålende karaktur. Når fiskene så komme tæt på så fanger søanomonens tentakler dem, og den får derved føde.

Der findes hele 27 forskellige arter af klovnefisk . Det er også herfra tegnefilmsfiske Nemo stammer.

Lignende Artikler
Artemia salina

Artemia salina

Når æggene fra saltsørejen Artemia salina klækkes kommer små nauplier, som er et fortrinligt foder til fiskeyngel. Læs her hvordan du selv kan "lave" foder til dit fiskeyngel!

Infusorier

Infusorier

Når man opdrætter akvariefisk er infusorier et særdeles værdifuldt foder til de små fiskeunger. Infusorier er forholdsvis lette at "lave" selv, og det kan du læse om i denne artikel.

 

 

Opdræt af Gurami

Opdræt af Gurami

Det er spændende at lave opdræt med akvariefisk og en del fisk af slægten Gurami er forholdvis nemme at opdrætte. Ungerne er dog meget små, men overlever de i de første 6-7 uger, så er den værste krise overstået.

Guldfisk

Guldfisk

Det er altid spændende at have fisk, og guldfisk kan man have både ude og inde. Det er flotte fisk, som man kan have glæde af i mange år. De bør IKKE leve i en guldfiskebowle! Læs her hvordan de passes korrekt.
Akvarier

Akvarier

Der er flere forskellige typer akvarier. Lige fra en lille guldfiske-bowle til det store oceanarie på Nordsømuseet i Hirtshals. Her er fokus på stueakvarier.
Akvarie fisk

Akvarie fisk

Når man anskaffer sig et akvarie til børn, vil man gerne have nogle akvarie fisk, som ikke stiller for store krav til vandkvalitet mv. Det skal være robuste fisk, som man kan have glæde af i lang tid.
Akvariefisk

Akvariefisk

Når man skal have akvariefisk første gang, er det vigtigt at de fisk man får er robuste og ikke stiller for store krav til akvariets udformning, planter, vandkvalitet mv.
Akvarie

Akvarie

Her kan du læse om nogle af de overvejelser man skal gøre sig inden man anskaffer sig et akvarie. Hvor stort skal det være og hvor skal det stå? Kan det tilpasses de øvrige møbler?
Fisk

Fisk

Et akvarium er smukt at se på og fisk fascinerer både voksne og børn. Både nybegynderen og den erfarne akvarist kan have glæde af at have akvarie, da akvariefisk har meget forskellige krav.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk