Regnskoven og truede dyr i regnskoven

Regnskoven og truede dyr i regnskoven
I de tropiske skove lever mere end 1 million forskellige dyr - hvilket svarer til over halvdelen af hele verdens dyrearter.

Hello Fresh måltidskasser - 300 DKK RABAT

Grunden til der lever så mange forskellige dyr i regnskoven er, at der er utrolig gunstige forhold for dyrene. Klimaet betyder utrolig meget, og samtidige har områderne være uberørt i mange år, hvilket har givet god mulighed for udvikling af arterne.

 

Regnskove i verden

Der findes regnskove mange steder i verden. Men fælles for dem alle, er at de befinder sig i subtropisk og tempererede egne.

De største regnskove befinder sig i Sydamerika, Afrika, og i området mellem Austrailien og Kina. Størst er regnskoven i Sydamerika som dækker et område svarende til Europa. Men desværre fældes regnskoven i hastigt tempo, så den bliver mindre og mindre.
 

Truede dyr i regnskoven

Der findes mange truede dyrearter i regnskiven. For det meste skyldes det at deres levesteder forsvinder fordi regnskoven fældes. Men også andre ting har indflydelse - heriblandt den vestlige verden der har fået fokus på at holde dem som kæledyr, og Asien der benytter mange dyr i medicin mv.

Nogle af de truede dyr i regnskoven er:
Gylden løveaber - Regnskoven i Rio de Janeiro, Brasilien
Flere arter af leguaner - Primært i Sydamerikanske regnskove
Manat (Søko) - Primært i Amazonefloden
Flere papegøjearter - De vestafrikanske regnskove
Næsehornfugle - Flere forskellige steder

 

Lignende Artikler
Billetsystem til zoo, dyrskuer, arrangementer mv.

Billetsystem til zoo, dyrskuer, arrangementer mv.

I denne artikel kigger vi på et godt billetsystem til små og store dyrskuer, Zoo, arrangementer og andre stedet med behov for at sælge billetter
Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Dyrepark

Når man tænker på dyreparker og zoologiske haver, er der mange som tænker på farverige fugle og farlige rovdyr fra afrikas savanne, men hvad har vi egentlig af specielle dyr her i Skandinavien?
Den Blå Planet

Den Blå Planet

Hvis du er rigtig interesseret i havets rigdomme, så skal du tage et smut til Amager og besøge Den Blå Planet. Stedet er 12.000 m2, og har 450 arter at svømme rundt i basinerne.
Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark

Hvis du vil opleve vilde dyr fra hele verden, så er Knuthenborg Safaripark Nordeuropas største af slagsen. Fra din bil vil du risikerer at skulle holde tilbage for strudser, zebraer og elefanter.
Dyrepoliti i Danmark

Dyrepoliti i Danmark

I Danmark findes der desværre ikke noget dyrepoliti. Det betyder at mange dyreværnssager forbliver uopklaret, da politiet ikke har ressourcer til at tage sig af dem.
Roskilde dyrskue

Roskilde dyrskue

Roskilde dyrskue som afholdes en gang årligt ved Roskilde på Sjælland, er Danmark største dyrskue, og fylder omkring 35 hektar - svarende til ca 70 fodboldbaner.
Krybdyr

Krybdyr

Mange mennesker holder krybdyr hjemme. Krybdyr spænder over rigtig mange arter og racer. De forskellige arter kræver forskellig pleje og man skal sætte sig ind i mange ting hvis man er nybegynder med disse dyr.

Ørkenrotter

Ørkenrotter

Ørkenrotten hører til gnaverfamilien. De er ikke særlig krævende at have som kæledyr, kræver næsten kun vand, hø, lidt til at gemme sig og lege i, samt noget den kan knave i, f.eks. en gnavesten.

"Fedthalemus" / Fedthale ørkenrotte

Er man meget dyreinteresseret har man nok hørt om fedthalemusen, eller fedthale ørkenrotte som de egentlig hedder. Navnet fedthalemus den har fået i forretningerne fordi at rotter er "skadedyr" og det vil man jo ikke forbinde dem med

Dyrenettet

Dyrenettet

Hjemmesiden dyrenettet som ligger på adressen www.dyrenette.dk, bliver dagligt besøgt af mange dyreelskere. Her kan man alt lige fra, efterlyse og fremlyse kæledyr, sælge, købe, annoncere mv. , der er også et stort dyreforum man kan skrive indlæg i. Man kan nemt blive medlem og det er ganske gratis.

Dyrlægevagten

Dyrlægevagten

Hvis ens kæledyr en gang imellem kommer til skade, hvad enten det er hund, kat eller fugl, er det godt at kende nummeret til dyrlægevagten. Mange større byer har en dyrlægevagt man kan ringe til når der sker noget kritisk.

Pas på dyrene nytårsaften

Pas på dyrene nytårsaften

Mange dyr er bange og nervøse til nytår. Det er der intet at sige til, der er en masse larm og høje lyde som dyret ikke forstår hvor kommer fra. Pas på dyrene nytårsaften er et råd fra mange dyreværnsforeninger. Man skal som dyreejer derfor være særlig opmærksom på sit kæledyrs behov sådan en aften.

Barnets første kæledyr

Barnets første kæledyr

Børn og kæledyr er en rigtig god kombination. Barnet lærer at tage ansvar for et levende væsen og opbygger derved selvtillid og forståelse for andre. Barnets første kæledyr skal dog nøje udvælges efter hvor meget barnet ønsker at deltage i dette ansvar.

Chinchilla

Chinchilla

Chinchillaen er blevet et kendt kæledyr i Danmark. Chinchillaen kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor den lever i Andesbjergene. Dens oprindelige navn er Chinchilla lanigera, hvilket på dansk betyder langhalet. Chinchillaen er en gnaver der ynder at leve i flok. Derfor er det en god ide hvis man tænker på at anskaffe sig en chinchilla, at have to. Således kan de have glæde af hinandens selskab.

Dyremad

Dyremad

Man kan købe dyremad mange steder, det vigtigste er at foderet er frisk og opbevares korrekt, så foderet kan leve op forventningerne og beskrivelsen på pakken.
Dyremishandling

Dyremishandling

Hvad stiler man op hvis man har kendskab til dyremishandling? Inden man henvender sig bør man sikre sig at man har tilstrækkelig viden om dyret, så man ikke anmelder nogen for dyremishandling uden grund.
Dyrskue

Dyrskue

Det er spændende og lærerigt at tage på dyrskue. Nogle er meget store og andre er knap så store, men uanset størrelse, så er de næsten altid et besøg værd, hvis man interesserer sig for dyr.
Dyrehandlere

Dyrehandlere

Der er mange dyrehandlere fordelt over hele landet. Nogle af dem er organiseret i store kæder, imens andre er private. Der er også nogle, der kun forhandler en speciel slags dyr. Ved de fleste er det muligt at købe dyreartikler.
Dyrehandler

Dyrehandler

At købe dyr er en tillidssag, så derfor er det vigtigt at finde en god dyrehandler, når man skal købe dyr. Men hvad skal man se efter og hvordan kan man vide at den dyrehandel man har udset sig er god nok? Det kan man se mere om i denne artikel
Dyreartikler

Dyreartikler

Det er spændende at have et dyr, både for voksne og børn. Inden man tager hen i dyrehandlen og køber en masse dyreartikler, så er det vigtigt at man ved noget om det dyr man vil anskaffe.
Kæledyr

Kæledyr

Mange mennesker har et eller flere kæledyr. Især børn vil gerne have et sødt og blødt dyr, som gerne vil kæles og nusses. Mange dyr er velegnede til dette, f.eks: Kaniner, marsvin, hunde og katte
Husdyr

Husdyr

Her er ikke tale om store produktionsbedrifter, men husdyr til husbehov, med udgangspunkt i den gammelsdags bondegård. Der er omtale af: Heste, køer, grise, får, geder, gæs, ænder, høns og duer.
Dyreinternater

Dyreinternater

Der er mange dyreinternater i Danmark fordelt over hele landet. Nogle af dem hører til "under" Dyrenes Beskyttelse, men det er ikke alle. Nogle af dem har specialiseret sig indenfor katte eller hunde.
Dyrehandel

Dyrehandel

I en dyrehandel kan man få mange forskellige dyr. Desuden er der mulighed for at købe diverse tilbehør til dyr. Herudover kan man få vejledning i hvordan dyrene skal passes
Dyreforsøg

Dyreforsøg

Hvor meget bruges dyreforsøg? Bruges der flere dyr til dyreforsøg end tidligere? Hvad med lovgivningen på området, hjælper den overhovedet dyrene? Det får du svar på her
Dyrlægen

Dyrlægen

Når man har dyr har man som regel kontakt med en dyrlæge mindst en gang i løbet af et år. De fleste dyr skal vaccineres årligt, men de kan jo også blive syge, og så er der kun en vej: Til dyrlægen!
Dyrelæger

Dyrelæger

På Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole på Frederiksberg i København uddannes blandt andet dyrelæger. Uddannelsen er normeret til 5½ år og hører til blandt de længere videregående uddannelser. Mange bruger dog længere tid end de 5½ år.
Dyrelæge

Dyrelæge

En dyrelæge arbejder ikke kun med hunde, katte og andre smådyr. Dyrelæger på landet arbejder også med landbrugsdyr og nogle dyrelæger arbejder med eksotiske dyr.
Dyrenes beskyttelse

Dyrenes beskyttelse

Danmarks største og ældste dyreværnsorgnisation hedder Dyrenes Beskyttelse. Foreningen udgiver bladene "Dyrevennen" og "Vild med Dyr". På deres hjemmeside har de blandt andet specielle sider for børn.
Indlæs flere
Kontakt
Tak fordi du besøger "heste-og-andre-dyr.dk". Vi har den fornøjelse gratis at tilbyde dig en masse artikler indenfor heste, hunde, katte, fugle, fisk og meget mere.

Alt på siden er 100% GRATIS

Med venlig hilsen
heste-og-andre-dyr.dk